Rezervace telefonicky

Stůl je možné rezervovat nejpozději na čas 20:00. Od pondělí do soboty přijímáme rezervace minimálně pro 5 osob.

608 269 102

Rezervace formulářem

Vyzkoušejte něco netradičního.
Náš hostinec má vždy překvapení pro naše hosty, připravujeme netradiční pokrmy a dezerty.

Datum *

Čas

Počet lidí *

Jméno *

E-Mail

Telefon

Recept od kuchaře

Candát s růžičkovou kapustou

Suroviny:
600 g candáta
sůl, 
mletý bílý pepř
200 g růžičkové kapusty
100 g libové anglické slaniny
3 stroužky česneku
2 lžíce citronové šťávy
100 ml zeleninového vývaru
olej

Postup:
1. Candáta očistíme a nakrájíme na filátka. Osolíme je a opepříme. Kapustu očistíme a spaříme v horké osolené vodě. Pak vodu slijeme a kapustičky překrojíme.
2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a rozpustíme na pánvi. Slijeme přebytečný tuk, přidáme na plátky nakrájený česnek a krátce orestujeme.
3. Přidáme růžičkovou kapustu, ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Promícháme, zalijeme vývarem a krátce podusíme.
4. Mezitím opečeme filátka z candáta na rozehřátém oleji po obou stranách. Opečeného candáta podáváme s dušenou růžičkovou kapustou a zdobíme bylinkami.

Doba přípravy 40 minut.
1 porce obsahuje 1190 kJ/284 kcal
Počet porcí/kusů 4